Baca Buku, Edit Video, Jalan-jalan.

Akhirnya, masa yang dinanti selama 9 tahun telah pun tiba. Apakah dia? Itulah dia masa berakhirnya bayaran ansuran bulanan kereta saya. Alhamdulillah.. Memang lain macam rasa kelegaannya. Apabila saya bercerita kepada kawan-kawan, ramai juga yang mengucapkan tahniah dan kata “wah, untunglah, ada duit lebih la lepas ni..” :D Ada juga kawan saya yang mula mengusik “kereta CRV yang baru ni cantik kan?” Haha. Pengalaman dan pembacaan telah mendewasakan, mematangkan fikiran. Saya takde rasa nak ambil kereta baru setakat ini. Masih cukup dengan MyVi sedia ada.

Add a comment

Ini semua gara-gara benda ini hanya saya lakukan sekali setakat ini. Selepas pasang, guna, dah lama, sekitar dah lebih 2 tahun, baru kini ada permintaan untuk pasang sekali lagi True Comp Duplicator. Rasa geram juga dengan diri sendiri, haha.. ingatkan cara pasangnya ialah double click pada ikon file itu, atau pilih open with After Effects, rupanya hanya perlu copy dan paste ke dalam folder yang tertentu. Hampeh.. habis berjam-jam masa, hanya kerana tak mahu Google dahulu 'how to install True Comp Duplicator' ini dari awal.

Add a comment

Apabila dilanda musibah gangguan bekalan air sekitar kawasan Bandar Baru Bangi, Kajang dan Semenyih, saya mula gelisah melihatkan timbunan pakaian kotor yang belum dibasuh. Ditambah pula dengan keadaan mesin basuh yang sedang rosak, itulah yang menyumbang kepada bertambah-tambahnya pakaian kotor yang menanti untuk dibasuh. Dobi-dobi sekitar kawasan pastinya mengalami gangguan bekalan air yang sama. Saya fikir, baik saya cuba cari dobi layan diri luar kawasan Bangi. Saya dapat idea untuk pergi ke Bukit Mahkota, di hujung kawasan Bukit Mahkota, yang dekat dengan sempadan Nilai.

Add a comment

Apabila kita berjaya menyiapkan sesuatu tugasan yang diberi, pasti kita akan mula merasakan satu macam perasaan dalam hati. Rasa puas. Rasa senang dengan diri, dan mula rasa yakin dan percaya terhadap kemampuan diri. Suatu ketika dahulu, saya cuba untuk mencatatkan kemajuan saya dalam sesuatu tugasan dalam buku nota kecil. Yang menjadi cabarannya ialah, apabila tertinggal buku nota tersebut, atau lebih parah, kalau buku nota itu hilang, hilanglah sekali idea-idea dan catatan penting berkaitan dengan tugasan kita.

Add a comment